• Water Turbine,Hydro Turbine Generator,Hydroelectric Turbine Generator Manufacturer Forster
 • Water Turbine,Hydro Turbine Generator,Hydroelectric Turbine Generator Manufacturer Forster
 • Water Francis Turbine,Pelton Turbine Generator,Hydroelectric Kaplan Turbine,Micro Tubular Turbine,Turgo Turbine Price,Hydropower Turbine Manufacturer
 • Water Turbine,Hydro Turbine Generator,Hydroelectric Turbine Generator Manufacturer Forster

Серија на производи

Висококвалитетна линија за обработка на производи, за да покажете посовршени производи.

 • Pelton Turbine Generator

  Пелтон турбински генератор

  Глава на вода: 100m-700m, проток: 0,086m³/s-2,88 m³/s, излезна моќност: 160KW-8MW

 • Francis Turbine Systems

  Френсис турбински системи

  Глава на вода: 10,4 m -291 m, проток: 1,27 m³/s-30 m³/s, излезна моќност: 110 KW до 10 MW

 • Hydraulic Turgo Turbine

  Хидраулична турго турбина

  Глава на вода: 60m-270m, проток: 0,166m³/s - 1,84 m³/s, излезна моќност: 75KW - 2800KW

 • Kaplan Water Turbine

  Водна турбина Каплан

  Глава на вода: 3,2m -29m, проток: 2,46m³/s-25m³/s, излезна моќност: 60KW-4MW

 • Bulb Turbular Turbine

  Турбуларна турбина со сијалица

  Глава на вода: 3m -20m, проток: 0,8 m³/s-20m³/s, излезна моќност: 20KW до 500KW

 • Auxiliary Equipment

  Помошна опрема

  Систем за автоматска контрола, контролен вентил, машина за чистење ѓубре, корпа за отпадоци и други додатоци

ЗА НАС

Основана во 1956 година, Chengdu Forster Technology Co., Ltd. некогаш беше подружница на кинеското Министерство за машини и назначен производител на мали и средни хидроелектрични генератори.Со 66-годишно искуство во областа на хидраулични турбини, во 1990-тите, системот беше реформиран и започна самостојно да дизајнира, произведува и продава.И почна да го развива меѓународниот пазар во 2013 година.

Форстер турбините имаат различни типови, спецификации и сигурен квалитет, со разумна структура, сигурна работа, висока ефикасност, стандардизирани делови и практично одржување.Капацитетот на една турбина може да достигне 20000 KW.Главните типови се Каплан турбина, тубуларна турбина, Францис турбина, турго турбина, турбина Пелтон.Форстер, исто така, обезбедува електрична помошна опрема за хидроелектрични централи, како што се гувернери, автоматизирани микрокомпјутерски интегрирани контролни системи, трансформатори, вентили, автоматски средства за чистење отпадни води и друга опрема.

Инженерски случај

Создадете огромна вредност за вас со професионална услуга за бренд.

 • The 2*2MW Francis Turbine Generator Unit ordered by a customer from Papua New Guinea last year has finally been commissioned and is running perfectly. Because customers do not have a professional team for mechanical and electrical installation, they entrust us to provide installation guidance and commissioning services for them.

  Единица за генератор на турбини Францис 2×2 MW

  Единицата за генератор на турбини Францис од 2*2 MW, нарачана од клиент од Папуа Нова Гвинеја минатата година, конечно е пуштена во употреба и работи совршено.Бидејќи клиентите немаат професионален тим за машинска и електрична инсталација, тие ни доверуваат да им обезбедиме насоки за инсталација и пуштање во работа.
  Гледај Повеќе
 • Recently, the installation of the 2X3MW francis turbine of our Papua New Guinea customer was completed, and the entire generator set began to operate normally and was successfully integrated into the local power grid, bringing light and energy to the people of Papua New Guinea.

  Во Папуа Нова Гвинеја успешно е инсталирана турбината Френсис од 3 MW

  Неодамна беше завршена инсталацијата на турбината francis 2X3MW на нашиот клиент од Папуа Нова Гвинеја, а целата генераторска гарнитура почна да работи нормално и беше успешно интегрирана во локалната електрична мрежа, носејќи светлина и енергија за жителите на Папуа Нова Гвинеја.
  Гледај Повеќе
 • Forster South Asia customer 2x250kw Francis turbine has completed the installation and successfully connected to the grid

  Монтажата на турбината Francis 2x250kw е завршена

  Турбината Францис, клиентот Forster South Asia 2x250kw ја заврши инсталацијата и успешно се поврза на мрежата
  Гледај Повеќе

Последни вести

Најнови вести за Форстер, Најнови промени во хидроенергетската индустрија

 • Characteristics of Hydro Turbine Generator

  Карактеристики на генератор на хидротурбини

  Хидрогенераторите може да се поделат на вертикални и хоризонтални типови според различниот распоред на нивните ротирачки осовини. Хидрогенераторот главно се состои од статор, ротор, лежиште за потиснување, горни и долни лежишта за водење, горни и долни рамки, уред за вентилација и ладење, сопирање уред и уред за побудување.

  Прочитај повеќе
 • Good News,South Asia Customer Had Completed Installation

  Добри вести, клиентот од Јужна Азија ја заврши инсталацијата

  На клиентот му ја обезбедивме најдобрата шема за дизајн.Откако ги разбравме параметрите на локацијата на проектот за хидроенергија на потрошувачот.По споредувањето на повеќе од десетина решенија од многу земји, клиентот конечно го усвои дизајнот на тимот на Форстер, врз основа на афирмацијата на професионалната способност на нашиот тим и препознавањето на производната и производствената способност на Форстер.

  Прочитај повеќе
 • 2×12.5MW Francis Turbine Generator Unit for Large Maintenance

  2×12,5 MW Францис турбина генераторска единица за големо одржување

  Францис турбински генератор електрана за вертикална инсталација со вкупна инсталирана моќност од 25 MW Ова се две турбини Францис инсталирани вертикално, така што одржувањето е тешко, а техничарите на сопственикот не можат сами да го направат тоа.Откако ја нарача оваа опрема, сопственикот целосно му го довери на FORSTER HYDRO како давател на одржување и одржувањето е завршено.Професионален тим навистина може да создаде висок квалитет;Заблагодарете им се на клиентите за довербата во FORSTER HYDRO и очекувајте поголема соработка во иднина за да придонесете повеќе за Micro Hydro!!

  Прочитај повеќе
 • Forster has become a gold supplier on alibaba

  Форстер стана снабдувач на злато на Алибаба

  Forster стана снабдувач на злато на alibaba, извозниот бизнис на Forster значително се зголеми преку континуирано подобрување, промоција и оптимизација на производите Forster го освои признанието на пазарот со својот напреден дизајн концепт, водечки производствен капацитет и висококвалитетна услуга На почетокот на оваа година, таа стана ѕвезда снабдувач на платформата.Производите и услугите на Форстер беа препознаени од Алибаба и ја освоија титулата снабдувач на злато пред неколку дена,

  Прочитај повеќе

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја