Njohuri për Hidroenergjinë

 • Koha e postimit: 19-05-2022

  Hidroenergjia është të shndërrojë energjinë ujore të lumenjve natyrorë në energji elektrike që njerëzit ta përdorin.Ekzistojnë burime të ndryshme të energjisë që përdoren në prodhimin e energjisë, si energjia diellore, energjia e ujit në lumenj dhe energjia e erës e prodhuar nga rrjedha e ajrit.Kostoja e prodhimit të hidrocentraleve duke përdorur energjinë hidrike është ch...Lexo më shumë»

 • Koha e postimit: 17-05-2022

  Frekuenca e rrymës së drejtpërdrejtë nuk lidhet drejtpërdrejt me shpejtësinë e motorit të hidrocentralit, por është e lidhur në mënyrë indirekte.Pavarësisht se çfarë lloj pajisjeje për prodhimin e energjisë elektrike, është e nevojshme të transmetohet energjia elektrike në rrjetin elektrik pas gjenerimit të energjisë elektrike, domethënë, gjeneratori duhet të lidhet ...Lexo më shumë»

 • Koha e postimit: 13-05-2022

  Sfondi për riparimin e konsumimit të boshtit kryesor të turbinës Gjatë procesit të inspektimit, personeli i mirëmbajtjes së një hidrocentrali konstatoi se zhurma e turbinës ishte shumë e madhe dhe temperatura e kushinetës vazhdoi të rritet.Meqenëse kompania nuk ka gjendjen e zëvendësimit të boshtit...Lexo më shumë»

 • Koha e postimit: 05-11-2022

  Turbina e reaksionit mund të ndahet në turbinë Francis, turbinë boshtore, turbinë diagonale dhe turbinë tubulare.Në turbinën Francis, uji derdhet në mënyrë radiale në mekanizmin udhëzues të ujit dhe në mënyrë boshtore nga vrapuesi;Në turbinën e rrjedhës aksiale, uji derdhet në korsinë udhëzuese në mënyrë radiale dhe brenda...Lexo më shumë»

 • Koha e postimit: 05-07-2022

  Hidroenergjia është një proces i shndërrimit të energjisë natyrore të ujit në energji elektrike duke përdorur masa inxhinierike.Është mënyra bazë e shfrytëzimit të energjisë së ujit.Modeli i shërbimeve ka avantazhet e mungesës së konsumit të karburantit dhe mungesës së ndotjes së mjedisit, energjia e ujit mund të plotësohet vazhdimisht...Lexo më shumë»

 • Koha e postimit: 25-04-2022

  Hidrocentrali i magazinimit me pompë është teknologjia më e përdorur dhe më e pjekur në ruajtjen e energjisë në shkallë të gjerë dhe kapaciteti i instaluar i termocentralit mund të arrijë nivelin gigavat.Aktualisht, termocentrali i depozitimit të pompuar me shkallën më të pjekur të zhvillimit në botë.Magazina e pompuar...Lexo më shumë»

 • Koha e postimit: 19-04-2022

  Ka shumë lloje të hidrogjeneratorëve.Sot, le të prezantojmë në detaje gjeneratorin hidro me rrjedhje boshtore.Aplikimi i hidrogjeneratorit me prurje aksiale vitet e fundit është kryesisht zhvillimi i nivelit të lartë të ujit dhe përmasave të mëdha.Zhvillimi i turbinave shtëpiake me rrjedhje boshtore është gjithashtu i shpejtë.Lexo më shumë»

 • Koha e postimit: 14-04-2022

  Shpejtësia e turbinave të ujit është relativisht e ulët, veçanërisht e turbinës vertikale të ujit.Për të gjeneruar AC 50 Hz, gjeneratori i turbinës së ujit miraton strukturën e poleve magnetike me shumë çifte.Për gjeneratorin e turbinës së ujit me 120 rrotullime në minutë, kërkohen 25 palë pole magnetike.Beca...Lexo më shumë»

 • Koha e postimit: 04-12-2022

  Kanë kaluar 111 vjet që kur Kina filloi ndërtimin e hidrocentralit Shilongba, hidrocentrali i parë në vitin 1910. Në këto më shumë se 100 vjet, nga kapaciteti i instaluar i hidrocentralit Shilongba prej vetëm 480 kW në 370 milionë KW që tani renditet i pari në bota, Kina...Lexo më shumë»

 • Koha e postimit: 04-06-2022

  Turbina e ujit është një lloj makinerie turbinash në makineri me lëngje.Qysh në vitin 100 para Krishtit, ka lindur prototipi i turbinës së ujit - turbinës së ujit.Në atë kohë, funksioni kryesor ishte drejtimi i makinerive për përpunimin dhe ujitjen e drithit.Turbina me ujë, si një pajisje mekanike me fuqi ...Lexo më shumë»

 • Koha e postimit: 04-02-2022

  Turbina Pelton (e përkthyer gjithashtu: Pelton waterwheel or Bourdain turbine, anglisht: Pelton wheel or Pelton Turbine) është një lloj turbine me ndikim, e cila u zhvillua nga shpikësi amerikan Lester W. Zhvilluar nga Alan Pelton.Turbinat Pelton përdorin ujin për të rrjedhur dhe godasin rrotën e ujit për të marrë energji, gjë që...Lexo më shumë»

 • Koha e postimit: 28-03-2022

  Shpejtësia e rrotullimit të turbinave hidraulike është relativisht e ulët, veçanërisht për turbinat hidraulike vertikale.Për të gjeneruar rrymë alternative 50 Hz, gjeneratori hidraulik i turbinës adopton një strukturë të çifteve të shumta polesh magnetike.Për një gjenerator hidraulik turbinash me 120 rrotullime p...Lexo më shumë»

Na dërgoni mesazhin tuaj:

Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni