Добри вести, клиентот од Јужна Азија ја заврши инсталацијата и успешно се поврза со мрежата

Добри вести, клиентот Forster South Asia 2x250kw Francis турбина ја заврши инсталацијата и успешно се поврза на мрежата
Клиентот првпат контактираше со Forster во 2020 година. Преку Facebook, му ја обезбедивме најдобрата шема за дизајн на клиентот.Откако ги разбравме параметрите на локацијата на проектот за хидроенергија на потрошувачот.По споредувањето на повеќе од десетина решенија од многу земји, клиентот конечно го усвои дизајнот на тимот на Форстер, врз основа на афирмацијата на професионалната способност на нашиот тим и препознавањето на производната и производствената способност на Форстер.
413181228
Следниве се деталните информации за параметрите на единицата за генератор на турбини Francis 2X250 kW:
Вода глава: 47,5 m
Брзина на проток: 1,25³/s
Инсталиран капацитет: 2*250 kw
Турбина: HLF251-WJ-46
Проток на единицата (Q11): 0,562 m³/s
Брзина на ротација на единицата (n11): 66,7 вртежи во минута/мин
Максимален хидрауличен потисок (Pt): 2,1 т
Номинална брзина на вртење (r): 1000r/min
Ефикасност на моделот на турбината ( ημ ): 90%
Максимална брзина на писта (nfmax): 1924 r/min
Номинален излез (Nt ): 250 kw
Номинално празнење (Qr) 0,8m3/s
Оценета ефикасност на генераторот (ηf): 93%
Фреквенција на генератор (f): 50Hz
Номинален напон на генераторот (V ): 400V
Номинална струја на генератор (I ): 541,3A
Возбудување: Побудување без четки
Начин на поврзување Директно поврзување
250KW francis turbine1

250KW francis turbine7

250KW francis turbine4
Поради влијанието на Ковид-19, инженерите на Форстер можат само преку интернет да го водат инсталирањето и пуштањето во употреба на хидраулични генератори.Клиентите високо ја препознаваат способноста и трпението на инженерите на Forster и се многу задоволни од нашата услуга по продажбата.
20220414160806
20220414160019


Време на објавување: април-14-2022 година

Оставете ја вашата порака:

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја